2009. október 16., péntek

Hogyan született Traff Park ötlete

Igazából a jobb sorsra érdemes Városligeti Közlekedési Park indította be végleg a folyamatot.

Elmentünk a gyerkőcökkel, bicajjal/lábbal hajtós motorral, de szomorúan tapasztaltuk, hogy a felnőttek és a nagyobb gyerekek keresztül-kasul forgalommal szemben száguldoztak, inkább tovább rontva az amúgy sem túl jó közlekedési morált.

Mivel a lehetőségeinket meghaladja egyelőre egy profin üzemeltetett valódi közlekedési park megépítése/működtetése és én ráadásul a honfoglalo.hu kitalálása óta az Internet-iparban dolgozom, adta magát az ötlet, csináljunk virtuális parkot.

Persze ez így egyszerűen hangzik, de a traff.hu júniusi indulását több mint egy év előkészítő munka előzte meg. Törekedtünk rá, hogy a lehető legprofibb munkát végezzük, két programozó, két grafikus, egy animátor dolgozott a projekten a cégemtől. Erika, a feleségem, írta a meséket. Gryllus Dániel szerezte a zenét, a Balogmix stúdió készítette a szinkront.

Szóval beleadtunk apait-anyait, de jó szokásomhoz hívem nem vagyok még elégedett az eredménnyel, ezért a továbbiakban még keményebben dolgozunk az új meséken, játékokon.

Ha bármi ötleted van, amivel jobbá tudnánk tenni az oldalt, ne habozz megosztani velünk!
Köszi és további jó Traffozást. :)

22 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok! Az oldal szuper, Bence fiam kedvence. A traff parkban tanulta meg az egér tökéletes használatát is, pedig még csak 3 éves! Ez az oldal az első, amivel nyugodt szívvel hagyhatom hogy játszon. Az első naptól izgatottan várta, mikor lesz aktív az új mese :) Minden nap megnézi mi van a traffjával és lelkiismeretesen gondozza... szóval nekünk nagyon tetszik minden, sokmindenben fejlődhetnek a gyerekek az oldal használata közben. Köszönjük és további jó munkát! Klaudia és Bence

Marcsi írta...

Nekünk is tetszik ez az oldal, nagyon jó ötlet volt kedves Traffy Papa. Őszintén megmondom, eleinte azt gondoltam, hogy na, megint egy weboldal, ami odaköti a gyerekeket majd a gép elé, ahelyett, hogy mozognának, de itt tényleg ügyesednek és tanulnak. Boti is hamar megtanulta, hogy moshatja le az egérrel a kis traffját, pedig még 2 és fél éves sincs.
Sok sikert a csapatnak a továbbiakhoz!
Egy traffos anyuka:Marcsi

Névtelen írta...

a tarffom nagyon boldog, garázsban áll, és tiszta kosz. Jó lenne ha lepattanátok a verdámról, valaki folyton rommá hajtja, se benya, se töltés, se semmi. Kinek van pénze hetente generálra vinni. Még szerencse, hogy a gumi csak leenged, és nem folytonos cserét igényel.

Rei.Tori~ írta...

Nagyon tetszik 'ez a' Traff Park :Đ
Mikor feljöttem megláttam hogy piszkos és a kerekei "punnyadtak" rögtön mentem, lemostam,felfújtam a kerekeit stb.. :Đ
Ismétlem: Nagyon tetszik!^^

Lovász Andrea írta...

szia, azt szeretném mondani Traffy papa,hogy mi lenne, ha azt csinálnánk,hogyha a feladatnál betelnek a csillagok, kapunk valamit? Bálint

Traffy Papa írta...

Köszönjük szépen a bátorító üzeneteket, igyekszünk egyre jobbak lenni. Nyugodtan írjátok meg, mit tudnánk jobban csinálni, minden építő kritikától csak jobb lesz az oldal.

A 3. névtelen bejegyzéssel kapcsolatosan jutott eszembe egy fontos gondolat.

Bár az oldal elsődleges célja a szabályos közlekedésre nevelés, azért lehetőleg próbálunk más területeken is tanítani értékes ismereteket illetve fejleszteni hasznos képességeket.

Ilyen dolog például a pénztudatosság("munkával" szerezhetsz traffintokat) illetve a felelősségérzet(gondoskodás a traffodról).

Névtelen írta...

Ez egy szuper oldal.Köszönet érte, még én is élveztem 3x éves fejjel! Csaak így tovább. Terjesszük csak győzze a szerver a terhelést!

Viktor

Névtelen írta...

fiaimnak is tetszik az oldal ha csak tudnak játszanak vele .

Patrik (3) írta...

Szia Traffy Papa!
Nekünk is tetszik ez az oldal.A kisfiam nagyon szeret itt játszani.A saját kis Traffjával különösen!Az lenne még csak nagy öröm neki,ha a többi játékba is bevonhatná.Meg azt vettem észre,hogy amit itt megtanult azt pontosan tudja alkalmazni az életben az utcán,vagy amikor épp a kisautóival játszik.Éppen ezért gondoltam arra,hogy valahogy be lehetne építeni a traffok közé egy kis gyalogos közlekedéssel kapcsolatos játékot is,hogy azzal is könnyebb legyen a gyerekeknek megtanulni,hogy pl nem szaladunk ki az útra,csak ha előtte szétnéztünk,vagy ha van zebra ott megyünk át,stb...
Köszönjük hogy vagytok ! :D
Üdv!Zsuzsa és Patrik

Szőlősgazda írta...

A fiam szólt, hogy ne menjek arra, mert ott a behajtani tilos tábla, és ezt a Traffparkban tanulta. Jó ez az oldal.

Unknown írta...

Köszönjük ezt a KRESZ tanulási lehetőséget. A vidéken élő gyerekeknél szóba sem jöhet közlekedési park, de ha lenne, akkor is felügyelet nélkül csak káosz uralkodna ott.
Óvodás unokáim Szegeden (Csongor 3,5 éves, Lili 5 éves) nagyon szeretik a Traff Parkot.
Egy szegedi nagyi Koromné

Traffy Papa írta...

Köszönjük a hozzászólásokat, nagyon jó érzés olvasni őket, különösen azokat, amikből kiderül, a gyerekek megértik és alkalmazzák az itt tanultakat.(Egyébként a mi gyerkőceink is jelzik rendszeresen a piros lámpákat. :))

Patrik: Valahogy be fogjuk csempészni a gyalogos és a biciklis közlekedést is előbb-utóbb.

Bálint: Ez is szerepel a terveink közt, de azt nem tudom még megmondani, mikor kerül sorra.

Ivett Cs írta...

Nagyon jó ez az oldal 3 és fél éves kislányom nagyon szereti, a stop tábla valamit az egyirányú utca és behajtani tilos már nagyon megy pedig alig 1,5 hete játszik vele a jelzőlámpára is figyelmeztet, reméljük hamarosan a többi táblát is megismerhetjük.
Nagyon szereti a meséket és az autója gondozását , a rendszámot pedig elsőre megjegyezte.
A saját autós játék nagyon jó lenne, nem csak a tanultak felhasználásával, én azt is el tudnám képzelni, hogy az autó jobban elkoszolódik, hosszabb úton több üzemenyag fogy stb.
További jó munkát kívánunk és nagyon várjuk a kreszlámpás játékot.
Ivett

Névtelen írta...

Kedves Traffy Papa,

6 és 8 éves lányaink komoly Traff park rajongók, nagyon köszönjük hogy létrehoztátok ezt az oldalt.

Néhány apróságot szeretnék jelezni:

- mivel a lányok már tudnak olvasni mi az ő emilcímüket adtuk meg, tehát az érkező leveleket ők olvassák. Kérlek benneteket, hogy használjatok kevésbé felnőttes szövegeket. pl:"Elindítottuk blogunkat, ahol bepillantást nyerhetsz Traff Park kulisszái mögé." 6 évesen ez még nem biztos, hogy érthető.

- az "Ajándékot kaptál" típusú reklám korrektsége még felnőtt korban is megkérdőjelezhető, de egy kisgyerek komolyan elhiszi, hogy azt kapott. A kezdeti lelkesedést csalódás váltotta fel a gyerekben, amikor megértette, hogy nem ajándékot kapott, hanem egy üzleti ajánlatot. Természetesen megértem, hogy valamiből fent kell tartani az oldalt, csupán azt kérem, hogy vegyük figyelembe a célcsoport életkorát, ne csapjuk be őket.

Sok sikert kívánunk az oldalhoz, maradunk továbbra is Traff rajongók. És külön köszönjük, hogy gyerekeink nem csak szórakoznak hanem tanulnak is általatok.

Üdv: Tamás és Ibolya

Traffy Papa írta...

Ivett: Annak mindig külön örülünk, ha a gyerkőcök a gyakorlatban is alkalmazzák az itt tanultakat. A saját autós játékot remélhetőleg a héten kirakjuk.

Tamás és Ibolya: Egy kicsit meg vagyunk lőve a kommunikációval. Eredetileg úgy építettük fel az oldalt, hogy az óvodás, olvasni nem tudó korosztályt céloztuk meg. Ezért az írásos üzeneteinket inkább a szülőknek címeztük. Viszont egyre több visszajelzés érkezik, hogy idősebb, olvasni tudó gyerekek is szeretik az oldalt. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt, de ez nem könnyű.

A csomaggal kapcsolatosan is hasonló a helyzet, elsősorban a szülőket céloztuk meg.(Pl ezért nincs szinkronizálva a szöveg) Ha "becsapósnak" tűnik a dolog, akkor elnézést, nem állt szándékunkban.

Névtelen írta...

Nagyon tetszik, a gyerekek naponta mennek az oldalra, és szeretik gondozni a kis traffot.
Ezzel kapcs. szeretnék valamit megemlíteni: három fiamnak a kis traff olyasmi lett, mint a régi "jó" tamagocsi, állandóan gondoskodni kell róla, egyébként jön a szomorú levél, hogy hanyagolják a kis traffot!
Kértem már Traffy papát, hogy a három traffunk közül szeretnénk kettőt megsemmisíteni (itthon azt mondtuk a fiúknak, hogy eladjuk), mert függőséget okoztak. Így, hogy csak egy közös van, már kordában tartható a traff-imádatuk.

Szóval, szeretnék egy olyan helyet, ahol kattintással (vagy levélküldéssel) megsemmisíthető a létrehozoztt traff. Vagy már van ilyen, és nem vettem észre?

Köszönöm,
Petra, három kisfiúval

Traffy Papa írta...

Petra: Sajnos egyelőre ilyen egyszerű lehetőség nincs, de tervezzük.
Addig a következő két dolgot teheted:
1. 100 nap után automatikusan kivonjuk a forgalomból az elhagyott traffokat.
2. Az oldalon írsz egy üzenetet a borítékra kattintva, és az emailcímedet megadva Anettnak.
Ő majd segíteni fog megoldani a problémát.

Csémy Zoli írta...

Ok, akkor a 100 napot választom.
Köszönöm, Petra

Névtelen írta...

Sziasztok,

Csúcs az oldal, én is csak gratulálni tudok, 8 éves unokaöcsémet sikerült is visszazökkentenie a kedves mesék világába! (Habár a függőség nála is jelentkezett:()
Csak kíváncsiságból kérdezem: hány nap alatt "strapálódik le" a Traff annyira, hogy Traffy Papa levelet írjon a gazdájának? Sokszor pár napig nem lépek be az enyémhez és gondtalanul elvan :)
További jó munkát, és sok sikert,

Taira

Traffy Papa írta...

Taira: Traffy Papa nem nagyon türelmetlen, kb 8 nap után figyelmeztet először és utána még kb 5-6-szor(kb kéthetente), ha nem tartod karban a traffodat.
100 nap után pedig új gazdát keresünk neki, ha teljesen elhanyagolod.

Névtelen írta...

A traff mosoban több trafot lehesesen mosni.

Névtelen írta...

kedves Traffy Papa! mi azt szeretnénk tudni, hogy ha rendszeresen látogatnánk, de nem tartanánk karban a Traffot, akkor lemennének nullára a mutatók, vagy az 1-es szint azt utolsó, amin marad? nem gonoszkodni szeretnénk, csak kíváncsiak vagyunk! köszönjük a válaszodat, Domi