2009. október 29., csütörtök

Mi történt a Közlekedési Lámpás játékkal?

A játék jelenleg átdolgozás alatt van és november első felében fog visszatérni, akkor már megújulva és remélhetőleg hibátlanul.

Az újabb verzióban már végre a saját traffoddal gyakorolhatsz illetve lesz egy olyan verzió is, ahol a különböző helyzetek váltják egymást. (Stoptábla, lámpa, mackósajt, jobbkezes, stb.)

2009. október 27., kedd

Bővebben a Karácsonyi csomagról

Már október végén kikerült az oldalra a Karácsonyi csomag és elég sok kérdés érkezett vele kapcsolatosan, ezért megpróbálunk itt egy kicsit bővebben válaszolni a felmerült kérdésekre.

Miért jelent meg ilyen korán a csomag?

A Karácsony mindig gyorsabban ideér, mint ahogy számítnuk rá, szóval nem árt időben felkészülni. :) Ráadásul nekünk még sok dolgot el kell intéznünk addig, amíg a csomag rendben landol a Karácsonyfák alatt.

Hogyan lehet megrendelni?

Be kell lépned a garázsodba, ott pedig a polcon található csomagra kell kattintanod. Lapozd és olvasd végig a könyvet, aztán az utolsó oldalon kitöltheted a megrendelőlapot. Ezután már nincs más dolgod, csak várni a futárt december közepén.

Mit tartalmaz a csomag ára(2 670 Ft)?

Az egyszerű válasz az, hogy mindent. Ebben az árban benne van az ajándékok gyártásának, csomagolásának, szállításának és az utánvétes beszedésnek a díja is, nem kifelejtve az államkasszát gyarapító ÁFÁ-t sem. Ráadásul csomagonként 200 Ft-ot jótékonysági célokra fordítunk, az efeletti részt pedig új mesék, játékok készítésére.

Milyen minőségűek lesznek az ajándékok?

Nekünk mindennél fontosabb a minőség, nem szeretnénk lejáratni magunkat rossz minőségű vackokkal. Ezért is merünk 100%-os kérdés nélküli pénz-visszafizetési garanciát vállalni. Sőt ennél komolyabbat, mert ha valamelyikőtök visszaküldi a csomagot, akkor még a visszaküldés költségét is megtérítjük.

2009. október 26., hétfő

Merre menjünk tovább?

A traff.hu oldal többféleképpen is próbálja fejleszteni a gyerekek képességeit.

1. Mesék a közlekedési helyzetekről. Itt alaposabban körül tudunk járni egy-egy szabályt, annak hátterét is jobban bemutatva.

2. Mesék élethelyzetekről. Persze ezek a mesék is traffokról szólnak, de rajtuk keresztül inkább a gyerekek életében is előforduló problémákat dolgozunk fel.(Pl Lambo nem "evett" rendesen, ezért nem bírta a versenyt.)

3. Közlekedési játékok. Itt a mesékben megismert szabályokat lehet gyakorolni. A játékok nyilván interaktívabbak mint a mesék.

4. Készségfejlesztő játékok. Itt általános képességeket fejlesztünk, tulajdonképpen csak a környezet traffos.(Memória, különbségkerseő, kirakó stb.)

Ti melyik irányt fejlesztenétek leginkább az oldalon?

2009. október 20., kedd

Így készülnek a mesék

Mi is mindig izgatottan várjuk, mi fog történni legközelebb a kis traffokkal. A mesékben rendszeresen bukkannak fel jól ismert szereplők, és általában megismerkedhetünk egy-egy új figurával is. Van úgy, hogy egy közlekedési helyzet megtanulása köré épül a történet. Persze ha nem találkoznak a szereplők új szabályokkal, akkor is tanulságos kalandokba keverednek.

A megírt szöveg elsőként a rajzoló kezébe kerül. Ő néhány vázlatot készít a történetről. Majd kidolgozza a legfontosabb jeleneteket. Ekkor látjuk meg mi is, hogyan fognak kinézni a Traff Park új lakói és helyszínei.


Ezután kelhetnek életre a színes képek. Elsőként a főbb animációk készülnek el. „Megtanítom” pislogni, mozogni a traffokat. Napról-napra, jelenetről-jelenetre épül fel a történet.

Az elkészült epizódokhoz szinkronstúdióban mondják fel a hangot a színészek. Egy történetben általában több mint 10 féle hang működik közre. A kis traffok hangjai a Harry Potter filmekből lehetnek ismerősök. A mesélő Menszátor Magdolnát pedig Sigourney Weaver magyar hangjaként is hallhattuk.

Az így elkészült hangok bekerülnek a mesékbe. Ehhez hozzá kell igazítani a szájak mozgását és az egyes jelenetek hosszát. Ekkor kerülnek fel a háttér zajok és a kísérő zenék.

Nekem általában mindig a legújabb mese tetszik legjobban. A Verseny című történetben például már egészen jól összehaverkodtak a szereplők. Nektek melyik a kedvenc mesétek?

2009. október 16., péntek

Hogyan született Traff Park ötlete

Igazából a jobb sorsra érdemes Városligeti Közlekedési Park indította be végleg a folyamatot.

Elmentünk a gyerkőcökkel, bicajjal/lábbal hajtós motorral, de szomorúan tapasztaltuk, hogy a felnőttek és a nagyobb gyerekek keresztül-kasul forgalommal szemben száguldoztak, inkább tovább rontva az amúgy sem túl jó közlekedési morált.

Mivel a lehetőségeinket meghaladja egyelőre egy profin üzemeltetett valódi közlekedési park megépítése/működtetése és én ráadásul a honfoglalo.hu kitalálása óta az Internet-iparban dolgozom, adta magát az ötlet, csináljunk virtuális parkot.

Persze ez így egyszerűen hangzik, de a traff.hu júniusi indulását több mint egy év előkészítő munka előzte meg. Törekedtünk rá, hogy a lehető legprofibb munkát végezzük, két programozó, két grafikus, egy animátor dolgozott a projekten a cégemtől. Erika, a feleségem, írta a meséket. Gryllus Dániel szerezte a zenét, a Balogmix stúdió készítette a szinkront.

Szóval beleadtunk apait-anyait, de jó szokásomhoz hívem nem vagyok még elégedett az eredménnyel, ezért a továbbiakban még keményebben dolgozunk az új meséken, játékokon.

Ha bármi ötleted van, amivel jobbá tudnánk tenni az oldalt, ne habozz megosztani velünk!
Köszi és további jó Traffozást. :)